Čučoriedkový RAW koláčik (Bez múky, cukru a pečenia)
Dnes vám prinášame recept na čučoriedkový raw koláčik. Zdravé a chutné čučoriedky su v porovnaní s ostatným ovocím zdrojom veľkého množstva antioxidantov a taktiež vitamínov a preto sú vhodné na čučoriedkový RAW koláčik. V čučoriedkách nájdete vitamín A,B,C,E taktiež veľa železa, zinku a minerálov, ktoré pomáhajú posilniť imunitný systém. Viac informacií o čučoriedkách TU.
Čučoriedky pomahajú vášmu srdcu znižovať hladinu cholesterolu.
Čučoriedky zlepšujú učenie a motorické schopnosti
Čučoriedky môžu meniť spôsob ukladania a spracovania sukru a taktiež regulovať hladinu inzulínu
Čas na prípravu – 45 minút
Ingrediencie na chutný RAW koláčik.
Korpus
1 šálka orechov, 1 šálka strúhaného kokosu, 1/2 šálky hrozienok
Náplň
1 a pol šálky kešu orechov, 1/3 šálky medu, 1/3 šálky kokosového oleja, 1 kus limetky/citron, 2g čaju matcha
Čučoriedková náplň + zdobenie
300g mrazených čučoriedok, 1 banán, 100g čučoriedok
1. Pripravíme si kešu oriešky, ktoré namočíme na pár hodín do vody, najlepšie na noc pred prípravou. Hrozienky opláchneme a na hodinu namočíme do vody, ak sa použije mrazené ovocie, treba ho nehat aspoň čiastočne rozmraziť. Banán nakrájame na menšie kúsky a následne dáme zmraziť.
2. Rozmixujeme si orechy a potom pridáme kokos a hrozienka. Rozmixovanú hmotu roztlačíme vo forme o priemere 20cm a odložíme do chladu
Príprava svetlej náplne
Kešu oriešky sa scedia a dôkladne rozmixujú. Následne sa pridá olej, med a limetkovú prípadne citrónovú štavu a ešte raz premixujeme. Nápň odporúčame ochutnať kvôli limetkovej (Citrónovej) štave. Ak je hmota priveľmi hustá, pridajte pár lyžíc vody. Jednu väčšiu lyžicu hmoty si odlozíme do ovocnej náplne a do zvyšnej pridáme čaj matcha v prášku. Začnite s 1/2 lyžickou a podľa farby a chute budete vedieť pridať. Hmota sa následne rozotrie na korpus a uloží na hodinu do mrazničky.
Príprava ovocnej náplne
Čiastočne rozmrazené čučoriedky sa rozmixujú s banánom a pridá sa odložená svetlá náplň a premiešame. Na zelenú náplň rozotrieme ovocnú. Trocha sa potrasie formou aby sa vyplnili miesta a damé na noc do mrazničky aby nám koláčik stuhol.
DOBRÚ CHUŤ PRAJEME
Kedy môžeme našu stravu nazvať RAW ? Prečítajte si 5 základných krokov
Komentáre